Modelljärnvägen i Hallsberg

Modelljärnvägen

Modelljärnvägen i Hallsberg

Detaljrik och stor modell över Hallsbergs bangård.

Vid Bergööhuset i Hallsberg finns modelljärnvägen som föreställer Hallsbergs bangård. Modellen är under arbete, etapp 1 är klar och nu arbetar man på etapp 2. När modellen är klar kommer den vara över 50 meter lång och störst i sitt slag.

Studiebesök och visningar
I dagsläget tar modelljärnvägsföreningen inte emot några studiebesök eller visningar på grund av Covid-19. Vi återkommer med information om när vi kan öppna upp igen.

Modelljärnvägsföreningen tar i normala fall emot förbokade besök. Kostnad är 50 kronor per person. För 80 kronor per person ingår också fika. Den minsta kostnaden för ett förbokat besök är 200 kronor. 

Skicka en bokningsförfrågan på Hallsbergs järnvägsförenings webbplats

 

ÖPPETTIDER SOMMAR 2021

Sommaren 2021 öppnar vi upp Bergöös under perioden 29 juni - 15 augusti, tis-sön, 10.00-17.00. I entrén ingår inträde till Bergöövåningen, årets sommarutställning - Rösträtt för kvinnor samt vår stora Modelljärnvägen. Det finns också ett café och en liten trädgård du kan slå dig ner i med en kopp kaffe och bulle eller glass.

Entré: 70 kr, pensionärer 50 kr, fri entré upp till 16 år samt 50% rabatt på entrén med kulturarvskort.

Hallsbergs modelljärnvägsförening
Hallsbergs modelljärnvägsförening bygger modellen på uppdrag av Hallsbergs kommun. Uppdraget startade som ett Leader-projekt. Företaget Train Alliance har också sponsrat projektet.

Hallsbergs järnvägsförenings webbplats

Visa stor karta