Kulturslingan - kulturvandring i centrala Hallsberg

Kulturslingan

Kulturslingan - kulturvandring i centrala Hallsberg

Gör en vandring i Hallsbergs kulturmiljö. Upplev en runt 3 kilometer lång kulturslinga med ett 20-tal sevärdheter. Allt från byggnader till skulpturer och statyer, och till och med en pissoar!

Kulturslingan - app

Nu kan du gå kulturslingan med vår app Kultur Hallsberg som du enkelt laddar ner där appar finns (App Store för Iphone och Google Play för androidtelefoner) och är helt gratis. Via appen blir du guidad med ljud, text och bilder samt karta direkt i telefonen. Guiderna finns både på svenska och engelska. I appen finns även en guidad tur i Bergöövåningen.

Du kan också  ladda ner foldern eller hämta en folder med karta och beskrivningar av sevärdheterna:

  • Hallsbergs bibliotek på Västra Storgatan 10 i Hallsberg
  • Bergöös (endast sommartid)

Kulturslingan med karta (pdf)

Endast kartan för utskrift

Culture trail with map

Printable map

Sevärdheterna i kulturslingan:

Stationshuset ritat av Adolf Wilhelm Edelsvärd, statyn 17 år av Elsie Dahlberg, statyn Rallaren av Sören Nicklasson, de tre monoliterna, Fontän med staty av Elsie Dahlberg, Konstverket Loket av Endel Köks, kommunhuset ritat av Werner Northun, milsten, Adventskyrkan ritad av Lars Arborelius, Bohmans smedja, boställshus och lokstallar, Västra skolan, konstverket Festremsan av Walter Holmström, Allégatan och Rösättersbäcken, skulpturen Tidig form av Karl Hall, park med djurstatyer av Erik Höglund, halmhattarna, obelisk med konstverk av Kosti Peteri, väggmålning i emalj av Lennart Kindgren, pissoar, Tingshuset, Östra skolan, Bergöös, konstverket Brevets väg av Roland Eckervall, Kvarteret Kronan.

 

Bild med sittande flicka "17 år" © Elsie Dahlberg/Bildupphovsrätt2023