Hallsbergs konsthall

Konsthallen

Hallsbergs konsthall

Sommaren 2021 visas sommarutställningen Rösträtt för kvinnor.

Hitta hit
Bergööska huset, Östra Storgatan 5 i Hallsberg.

Entré
Fri entré

 

Rösträtt för kvinnor
Sommarutställning 29 juni-15 augusti
Tisdagar-söndagar 10.00-17.00
2021 är det hundra år sedan kvinnor för första gången fick rösta till Sveriges riksdag. I utställningen Rösträtt för kvinnor berättas kvinnors rösträttshistoria med humor och allvar. 

Utställningen Rösträtt för kvinnor är producerad av Arbetets museum i samarbete med Sara Teleman och baseras på boken med samma namn. Utställningens gestaltning är producerad av Kvinnohistoriskt museum i samarbete med Sara Teleman.

 

ÖPPETTIDER SOMMAR 2021

Sommaren 2021 öppnar vi upp Bergöös under perioden 29 juni - 15 augusti, tis-sön, 10.00-17.00. I entrén ingår inträde till Bergöövåningen, årets sommarutställning i Konsthallen - Rösträtt för kvinnor samt vår stora Modelljärnvägen. Det finns också ett café och en liten trädgård du kan slå dig ner i med en kopp kaffe och bulle eller glass.

Entré: 70 kr, pensionärer 50 kr, fri entré upp till 16 år samt 50% rabatt på entrén med kulturarvskort.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Du behöver inte förboka platser.

 

Hallsbergs Bild- & konstförening
Hallsbergs Konsthall är en del av Bergöös som ägs av Hallsbergs kommun.  Från september till maj arrangerar Hallsbergs Bild- & konstförening konstutställningar i Konsthallen. På föreningens webbplatshittar du kontaktuppgifter till föreningen, mer information om utställningar och information för dig som vill ansöka om att ställa ut i Konsthallen.

Hallsbergs Bild- och Konstförenings webbplats

Visa stor karta