#ingenlitenlort - Sommarutställning 2020

sommarutställning 2020 - 3.jpg
sommarutställning 2020 - 1.jpg
sommarutställning 2020 - 2.jpg
25 juni – 9 augusti

Årets sommarutställning på Bergöös

Sommaren 2020 presenterar vi vandringsutställningen #ingenlitenlort

Utställningen handlar om Astrid Lindgren som opinionsbildare där det centrala är att skapa utrymme för att diskutera och interagera kring att våga göra sin röst hörd. Viktigt för stora som små samhällsmedborgare. Utställningen är uppdelad i fyra avdelningar: En introduktion, barns rättigheter, djur, natur och miljö samt fred, demokrati och jämlikhet. Vi kommer få ta del av allt från brev, inlägg och citat till barnkonventionens artiklar, men också filmer, interaktiva delar, ljud och bilder.

Utställningen är producerad av Astrid Lindgrens Näs på uppdrag av Insamlingsstiftelsen för bevarandet av Astrid Lindgrens gärning. Huvudfinansiär är Svenska Postkodstiftelsen. Producent är Annmari Kastrup, Actit Kommunikation.

Datum och tid
25 juni - 9 augusti

Tisdag - söndag 10.00 - 17.00
Måndagar - stängt

Entré
50 kronor, fri entré upp till 16 år.
I entrén ingår sommarutställningen, Bergöövåningen med Carl Larssons väggmålningar med mera, en utställning om järnvägen i Hallsberg samt modelljärnvägen.

Plats
Bergööska huset, Östra Storgatan 5 i Hallsberg

Café
Café finns i Magasinet på baksidan. Där kommer det också att finnas en liten barnhörna och under juli månad konsthantverkare som ställer ut sina alster.

Tillgänglighet
Då Bergööska huset är ett gammalt hus som är kulturminnesmärkt har vi ingen vanlig hiss till Bergöövåningen på andra våningen utan en trapphiss med ingång från ena gaveln upp till. Det går också bra att låna en rullstol på övervåningen om man till exempel har en permobil. Meddela personalen på plats om ni behöver använda trapphissen/rullstol så hjälper de till. I Magasinet finns en hiss till modelljärnvägen 1 trappa upp. 

Arrangör
Kulturavdelningen, Hallsbergs kommun

Välkommen!


Information med anledning av covid-19
Utställningen #ingenlitenlort i Bergööhuset värnar om både dig som besökare och vår personal.
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig trygg, oavsett när du väljer att besöka utställningen. Välkommen till oss om du känner dig frisk och kry! Om inte, stanna hemma och välkommen en annan dag. Vi har öppet hela sommaren!

Stort tack för visad hänsyn!


Svartvitt foto av Astrid Lindgren: Fotograf, Thorvald Eriksson Vimmerby kommuns bildarkiv

Visa stor karta